Chokolade med karamelfyld

De, der kender deres chokolade, vil kalde dem her for Smil eller Center – alt efter, hvilken fabrikant, der laver dem. Jeg synes selv, det her er en ret god efterligning. Og så er de så simple at lave, og indeholder kun to ingredienser. Hvis man altså som mig snupper den nemme løsning for en gangs skyld.

Ingredienser:

1 ds karameliseret mælk

300 g lys overtrækschokolade

Karamelfyldet kan laves på mere eller mindre arbejdskrævende måder.

Man kan koge sin egen karamel af sukker og smør, eller man kan købe en dåse sødet kondenseret mælk

og koge den i en gryde vand i 3 – 4 timer og køle den af, før man åbner den.

Eller man kan købe en dåse karameliseret mælk- som er klar til brug.

Så brækker man chokoladen i stykker og smelter den over vandbad. Når den er smeltet, fylder man et tyndt lag chokolade i en chokoladeform og stiller den i køleskabet, indtil det er stivnet.

Herefter hælder man indholdet af dåsen med karameliseret mælk i en sprøjtepose og sprøjter en lille smule i hvert hul i chokoladeformen.

Og så slutter man af med at lægge et tyndt lag chokolade ovenpå,

og sætter formen tilbage i køleskabet, indtil det hele er stivnet, hvorefter man kan tage chokoladerne ud af formen. Mine forme er af silicone, så de er ret nemme at få til at slippe. Man vender bare vrangen ud på dem.

 

Skriv et svar