Braiseret lammeskank

Vi får af og til lam, men det er tit mest lammeryg, -koteletter eller -kølle. Så denne gang tager vi fat i skanken. Det kræver omhu og lang tilberedningstid, men så er det også et dejligt mørt stykke kød, man får ud af det.

Ingredienser:

2 lammeskanke

1 spsk olie til stegning

Kryddermix af:

2 tsk hvidløgspulver

1 spsk sød paprika

1 tsk salt

1 tsk stødt sort peber

1 tsk friskrevet muskatnød

Grønsager m.v.:

1 løg

2 stilke blegselleri

3 gulerødder

8 – 10 små kartofler – evt. aspargeskartofler

2 dl rødvin

2 dl oksebouillon

1 dåse flåede tomater

Et par stilke frisk timian og rosmarin

Bland krydderierne i en skål,

og gnub lammeskankene over det hele med blandingen.

Vask grønsagerne og skær alt i stykker – undtagen kartoflerne.

Brun skankene på alle sider i olien. Tag dem op og hæld alle grønsagerne i gryden og lad det stege i nogle minutter.

Hæld rødvin ved, og lad den værste alkohol koge væk. Hæld så bouillon og tomater ved og bring det i kog. Læg lammeskankene tilbage i gryden og sørg for, at væden lige præcis dækker. Hæld evt. lidt mere bouillon i, hvis det ikke dækker.

Læg låg på gryden og sæt den i en 150 grader varm ovn i 3 timer.

Efter de 3 timer er retten færdig. Der behøves ikke ekstra tilbehør, for der er masser af grønsager og også kartofler i retten.

Og kødet er blevet så mørt, at kødet falder direkte af benene!

 

Skriv et svar