Så er der igen mad, som tager lang tid, men som giver en frihed til at gøre det man lige har lyst til – hvis det altså ikke er at lave mad. Men hvis man nu skal noget andet, så kan sådan en ret stå og lave sig selv imens.
Ingredienser:
750 g svinenakkefilet
1 porre
2 stængler bladselleri
2 fed hvidløg
1 rødløg
1 ds. flåede tomater
en buket, bundet af salvie og timian
Salt, peber
7 – 8 ikke for store faste kartofler (eller så mange, man nu skal bruge)
Alle grønsagerne på nær kartoflerne skæres i stykker og lægges i slowcookeren. Krydderbuketterne lægges også i.
Så krydres kødet på alle sider med salt og peber og lægges ovenpå. Kartoflerne skrælles og skæres i tykke skiver og lægges rundt om kødet. Man kan evt. hælde en smule vand i bunden af gryden, men jeg gjorde det ikke, og det gik fint.
Så lægges låget på, og gryden sættes på lav styrke i ca. 3 timer
– så drejer man op på høj styrke i to timer, og så er retten lige til at spise. Kødet skal selvfølgelig skæres i skiver først.