Nyt vaffeljern i julegave – det skulle afprøves. Vaflerne her kan bruges både som søde vafler med syltetøj og den slags, og som salte vafler (hvis man udelader sukker og vanille i dejen)
Ingredienser:
100 g smør
4 dl mel
1 tsk bagepulver
Et nip salt
2 tsk vanillesukker
3 spsk sukker
2 æg
4 dl mælk
Bland mel, sukker, vanillesukker, bagepulver og salt i en skål. Smelt smørret.
Pisk æggene sammen med melet, pisk smørret og til sidst mælken i. Hvis klumperne er for store, kan man hælde dejen gennem en si – eller prøve at give dejen en tur i blenderen. Lad dejen stå og hvile i en halv times tid.
Varm vaffeljernet op, hæld lidt dej på og luk. Vent til vaflen er bagt.
Vi valgte at udelade sukker og vanille i dejen og servere vaflerne som snack med chorizo i rødvin og en klat creme fraiche. Det virkede også godt, selv om det lidt ligner syltetøj og is på billedet.