Vafler

Nyt vaffeljern i julegave – det skulle afprøves. Vaflerne her kan bruges både som søde vafler med syltetøj og den slags, og som salte vafler (hvis man udelader sukker og vanille i dejen)

Ingredienser:

100 g smør

4 dl mel

1 tsk bagepulver

Et nip salt

2 tsk vanillesukker

3 spsk sukker

2 æg

4 dl mælk

Bland mel, sukker, vanillesukker, bagepulver og salt i en skål. Smelt smørret.

Pisk æggene sammen med melet, pisk smørret og til sidst mælken i. Hvis klumperne er for store, kan man hælde dejen gennem en si – eller prøve at give dejen en tur i blenderen. Lad dejen stå og hvile i en halv times tid.

Varm vaffeljernet op, hæld lidt dej på og luk. Vent til vaflen er bagt.

Vi valgte at udelade sukker og vanille i dejen og servere vaflerne som snack med chorizo i rødvin og en klat creme fraiche. Det virkede også godt, selv om det lidt ligner syltetøj og is på billedet.

 

 

Skriv et svar