Den her er en fordansket version af en spansk tapas-ret. I Spanien kunne man sikker ikke finde på at bruge kogt skinke. Men det var nu lige, hvad jeg havde, og det blev helt fint. En anden gang må jeg prøve med Serrano-skinke.
Ingredienser:
50 g smør
75 g mel
3/4 dl mælk
1 dl grønsagsbouillon
1 meget lille rødløg
100 g champignons – eller andre svampe
100 g kogt skinke, skåret i små tern
salt, peber, revet muskatnød
mel, æg og rasp til panering
En grydefuld olie til stegning (evt. en frituregryde)
Hak svampe og rødløg fint og steg det i smørret, indtil det er mørt.
Hæld så mel på og rør godt. Hæld mælk og bouillon på. Rør det sammen til en meget tyk, opbagt sovs. Hæld skinken i og smag til med salt, peber og muskatnød. Kom massen i en skål eller lignende og sæt den i køleskabet. Den skal være helt kold, før man kan bruge den.
Når kroketterne skal steges, tager man en lille klump og former den til en kugle, som man ruller i mel. Det gør man så ved hele portionen.
Så dypper man dem i sammenpisket æg og rasp,
og steger dem i varm olie, indtil de er pænt gyldne. Hvis man har en frituregryde, kan man sætte den på 160-170 grader.
De her lækre kroketter kan med fordel serveres med hvidløgsmaoynnaise og sød thai-chilisauce.