Jeg plejer altid at lave basilikumpesto og tomat-tapenade, når vi skal have tapas, men man skal jo huske at forny sig, så jeg lavede denne pesto af grillede røde pebre. Det bliver ikke sidste gang.
Ingredienser:
5 røde snack-pebre (man kan bruge almindelige røde pebre)
1 håndfuld frisk basilikum
1 fed hvidløg
ca. 50 g parmesan
salt og peber efter smag
olivenolie – til man synes, konsistensen er ok – måske ½ dl
Hvis man ikke lige har gang i havegrillen, lægger man peberfrugterne på en rist under gillelementet i ovnen. Grill dem til de rent faktisk er sorte på alle sider. Læg dem i en skål og læg plasticfilm over, og lad dem køle af.
Når de er kolde, kan man nemt fjerne skindet og skære dem op og fjerne kernerne.
Skær dem lidt i stykker.
Læg peberfrugterne, hvidløg, basilikum og parmesan i en blender eller food-processor og hak, indtil alt er hakket til ukendelighed.
Hæld olie i og blend igen, indtil olien er fordelt. Smag til med salt og peber.