Svinekæber i svøb med mos og lun efterårssalat

Her er en rigtig efterårsret. Den tager tid, men lad det ikke afskrække nogen, for som jeg altid siger, behøver man ikke stå og kigge på, at en gryde simrer i et par timer. Og når vejret alligevel ikke er til store udendørsaktiviteter, kan man jo hygge sig inden døre.

Ingredienser:

8 – 10 svinekæber

Olie/smør

2 skalotteløg

et nip chilipulver

½ fl. tør hvidvin

2 dl bouillon

et par kviste persille

1 kvist timian

salt, peber

6 – 7 skiver parmaskine (alt efter størrelse)

Til mosen:

To bagekartofler

1 persillerod eller pastinak

1 lille løg

salt, peber og en god klat smør

Desuden:

en portion lun efterårssalat

Start med at skære hinderne af svinekæberne. Det tager lidt tid men er en nødvendighed. Brun kæberne i en gryde i lidt olie. Krydr med salt, peber og chilipulver og kom ituskårne løg i gryden. Hæld hvidvinen ved. Lad det koge lidt så alkoholen fordamper. Tilsæt bouillon, persille og timian. Bring det til at simre, læg låg på og lad det simre i 1½ – 2 timer.

 

Tag kæberne op og rul hver kæbe i et stykke parmaskinke.

Steg rullerne på en varm pande på alle sider.

Imens skrues op for varmen under gryden med skyen. Den skal koge en del ind, så smagen udvikles.

Kog kartofler, persillerod/pastinak og løg i en gryde med vand, og lav det herefter til en mod med salt, peber og rigeligt smør.

Læg en skefuld mos på en tallerken. Læg et par kæber på og hæld en skefuld sky over. Server med lun efterårssalat.

 

Skriv et svar