Svinebryst på kartoffelbund

Der lå lige et lille stykke svinebryst (aka ribbensteg) i fryseren. Jeg var ikke rigtigt i humør til ribbensteg, men så fandt jeg på at skære det i skiver og lave en alt-i-et-fad ret. – Ja eller næsten alt.

Ingredienser:

Et stykke svinebryst – skåret i ikke for tykke skiver.

2 fed hvidløg

½ dl kinesisk soya

2 spsk cajun-krydderi – se nedenfor

500 g små kartofler med skræl

lidt olie

Tilbehør:

2 små skalotteløg

2 fed hvidløg

2 forårsløg

1 rød peber

Cajun-krydderiet blander jeg selv, så jeg har et glas stående. Det består af:

2 tsk salt

2 tsk hvidløgspulver

1 tsk stærk paprika

1 tsk sød paprika

1 tsk peber

1 tsk løgpulver

1 tsk tørret oregano

½ tsk spidskommen

et nip chiliflager

men man kan også købe det færdigt, hvis man hellere vil det.

Skyl kartoflerne og skær dem i passende stykker. Hæld lidt olie i et ovnfast fad og læg kartoflerne i.

Knus de første 2 fed hvidløg og bland dem med cajun-krydderi og kinesisk soya. Pensl dette på kødskiverne og læg skiverne oven på kartoflerne.

Sæt fadet i ovnen ved 160 grader i 1½ time. Hold øje med, at det ikke bliver for mørkt. Det kan være nødvendigt at dække fadet den sidste halve time.

Imens snittes rød peberfrugt, de sidste to fed hvidløg, skalotteløgene og forårsløg.

Det hele svitses på en pande i lidt olie, indtil alt er mørt.

Når fadet i ovnen er færdigt, tages det ud, og peberfrugt-løgblandingen hældes over.

Så jeg kan altså lave en ovnret uden ost på!

Skriv et svar