Dette er en mere findelt form for rösti. I stedet for at rive kartoflen groft, kogte jeg den i 10 min og rev den på et finere rivejern. Man kan sandsynligvis også bruge en rest kartoffelmos.
Ingredienser:
Kartofler (så mange, som man synes, man skal bruge)
1 løg
olie til stegning
Skræl og kog kartoflerne i 10 min. De skal bare være kogt lidt, men ikke så meget, at man ikke kan rive dem.
Køl dem af og riv dem på et mellemfint rivejern. Bland dem med revet løg.
Form nu små pandekager – ikke for høje. Hvis man har en rund udstikker, kan den med fordel bruges.
Varm olien op på en pande. Jeg har en blinis-pande, så den brugte jeg.
Når olien er varm, lægges de små pandekager på panden.
Når de er gyldne på den ene side, vendes de og steges gyldne på den anden side.
De er rigtig gode som tilbehør til f.eks. et godt stykke oksekød med skysauce og lidt grønt.