Jeg mangler stadig at skrive om den sidste af min mors sildeopskrifter. Nu har det lige været jul, og så var der en kærkommen anledning til at lave den. Jeg ved ikke, hvor navnet kommer fra, for der er bestemt ikke nogen som helst ræv i.
Ingredienser:
1 glas gode faste hvide marinerede sild
Marinade:
3/4 dl olivenolie
2 spsk dijonsennep
1/4 dl hvidvinseddike
2 spsk sukker
lidt salt og peber
1 – 2 bundter frisk dild
1 – 2 hakkede løg
evt. lage fra sildene
Løgringe til pynt
Hak løg og dild fint.
Rør de øvrige ting til marinaden sammen (dog ikke sildelagen).
Skær sildene i portionsstykker. Læg lidt marinade, løg og dild i bunden af et stort glas og læg et lag sildestykker ovenpå.
Læg mere marinade, løg og dild, herefter sild, og fortsæt, indtil alt er brugt.
Fyld nu glasset op med lage fra glasset med de marinerede sild. Skru låg på, og ryst glasset en smule, så lagen fordeler sig rundt om sildene.
Lad sildene trække i et par dage og pynt med løgringe ved servering.