Savoykåls-pakker

Hvis man nu står og mangler et kødfrit alternativ, så er dette et udmærket bud. Hvis man ikke mangler et kødfrit alternativ, kan man jo servere retten som tilbehør.

Ingredienser:

1 savoykål

1 løg

1 fed hvidløg

100 g brune champignons

Lidt olie til stegning

1 tsk timian

salt og peber

125 g mascarpone

50 g ristede pinjekerner

1 flaske marinara-sauce

Evt. lidt revet parmesan

Start med at pille de 6 – 7 yderste blade af kålhovedet.

Damp disse blade i vand i ca. 5 minutter, så de bliver bløde, så man kan rulle dem.

Dryp dem af og skær den tykke del af ribben ud.

Hak løg, hvidløg, champignons og resten af kålhovedet. Svits det hele i olie, hæld timian, salt og peber ved sammen med ½ dl vand. Læg låg på og lad det simre, indtil kålen er mør.

Kom så mascarpone og pinjekerner i.

Læg en skefuld fyld på hvert kålblad.

Hæld marinara-saucen i bunden af et ovnfast fad. Rul kålbladene sammen om fyldet og læg dem med sammenføjningen nedad oven på saucen.

Inden fadet sættes i en 200 grader varm ovn kan man drysse med lidt revet parmesan, men det er ikke strengt nødvendigt.

Fadet skal have 15 – 20 minutter i ovnen, indtil man synes, alt ser bagt ud.

 

Skriv et svar