Hvis man nu står og mangler et kødfrit alternativ, så er dette et udmærket bud. Hvis man ikke mangler et kødfrit alternativ, kan man jo servere retten som tilbehør.
Ingredienser:
1 savoykål
1 løg
1 fed hvidløg
100 g brune champignons
Lidt olie til stegning
1 tsk timian
salt og peber
125 g mascarpone
50 g ristede pinjekerner
1 flaske marinara-sauce
Evt. lidt revet parmesan
Start med at pille de 6 – 7 yderste blade af kålhovedet.
Damp disse blade i vand i ca. 5 minutter, så de bliver bløde, så man kan rulle dem.
Dryp dem af og skær den tykke del af ribben ud.
Hak løg, hvidløg, champignons og resten af kålhovedet. Svits det hele i olie, hæld timian, salt og peber ved sammen med ½ dl vand. Læg låg på og lad det simre, indtil kålen er mør.
Kom så mascarpone og pinjekerner i.
Læg en skefuld fyld på hvert kålblad.
Hæld marinara-saucen i bunden af et ovnfast fad. Rul kålbladene sammen om fyldet og læg dem med sammenføjningen nedad oven på saucen.
Inden fadet sættes i en 200 grader varm ovn kan man drysse med lidt revet parmesan, men det er ikke strengt nødvendigt.
Fadet skal have 15 – 20 minutter i ovnen, indtil man synes, alt ser bagt ud.