Nu går der mormormad i den – og så alligevel ikke. Min mor ville i hvert fald aldrig have drømt om at putte rød peberfrugt inden i kødet. Og sovsen ville også have været brun, hvis hun skulle lave den, men jeg brugte noget tomatpure, så den blev lidt rødlig. Ellers synes jeg, at jeg har været nogenlunde tro mod originalen.
Ingredienser:
6 skiver okseinderlår
6 skiver bacon
1 rød peberfrugt
en dusk persille
Salt, peber
Olie til stegning
1 lille dåse tomatpure
1 porre
en kvist timian
3 – 4 laurbærblade
2,5 dl oksebouillon
1 dl fløde
evt. lidt jævning
Start med at banke kødskiverne så tynde som muligt, uden selvfølgelig at kvæste dem helt. Drys godt med salt og peber og læg en skive bacon, et par strimler rød peberfrugt og lidt hakket persille på hver skive.
Rul skiverne sammen om fyldet og bind en snor om.
Brun “fuglene” i en stegegryde i lidt olie.
Skær imens en porre i skiver, hak resten af peberfrugten og persillestilkene.
Tag kødet op og brun nu grønsagerne i gryden sammen med timian og laurbærblade.
Kom tomatpure i, og når det er rørt ud, hældes bouillonen ved. Læg “fuglene” tilbage i gryden, læg låg på, og lad det simre i et par timer.
Når kødet er mørt, tages det om, og snoren skæres af. Fløden hældes i sovsen, som jævnes om nødvendigt og smages til med salt og peber. Så lægges kødet tilbage i gryden og varmes igennem.
Serveres gerne med kartoffelmos.