Mørbradroulade

Svinemørbrad kan fyldes med næsten alt muligt. Denne gang er det gået ud over nogle sagesløse soltørrede tomater. Og for at snige lidt ekstra grønsager ind, kom der et lag spinat mellem mørbrad og baconsvøbet.

Ingredienser:

1 svinemørbrad

6 soltørrede tomater i olie

1 fed hvidløg

1 spsk revet parmesan

en håndfuld frisk spinat

12 skiver bacon

Salt og peber

Olie til stegning (evt. lidt vand)

Skær mørbraden ud, så den bliver helt flad. Man kan evt. banke den lidt. Så bliver den nemmere at rulle.

Hak soltørrede tomater, parmesan og hvidløg. Jeg brugte en lille minihakker.

Fordel fyldet på den udfoldede mørbrad og rul den sammen.

Flet baconskiverne, så de danner et net.

Læg spinatbladene på baconen og læg så mørbradrullen ovenpå.

Rul det hele stramt sammen. Det er ikke nødventigt at binde eller sætte kødnåle i, for baconnettet holder sammen på det hele.

Varm olien op i en pande og steg hele herligheden i alt 20-25 minutter. Jeg plejer at lade som om den runde mørbrad har 4 sider, og så giver jeg den 5 – 6 minutter på hver “side”. Det kan være nødvendigt at hælde en lille smule vand eller vin i panden under stegningen, for at det ikke skal brænde på.

Lad mørbraden trække i ca. 10 minutter i stanniol, inden den skæres ud.

 

 

Skriv et svar