Mast kartoffelgratin med bagt hvidløg

Man kan få afløb for sine destruktive tendenser med denne ret, for kartoflerne skal bogstaveligt talt mases. Så kan de suge smag fra fløden med de bagte hvidløg i. Og salvien passer godt ind. Så det er ren win win.

Ingredienser:

2 hele hvidløg

lidt olie

1 kg små kartofler – uden for tyk skræl

salt, peber

3 – 4 rødløg ( alt efter størrelse)

7 – 8 blade frisk salvie

1½ dl fløde

en håndfuld revet parmesan

Skær toppen ad de to hvidløg, dryp med lidt olie.

Pak dem ind i stanniol,

og sæt dem i ovnen ved 180 grader i en time. Tag dem ud og lad dem køle af, så man kan røre ved dem.

Vask kartoflerne og læg dem i et ovnfast fad. Hæld lidt olie, salt og peber på og vend det hele rundt. Sæt dem i ovnen ved 180 grader i et kvarter. Imens skæres løgene ud i både og salvien hakkes groft. Hæld lidt olie over.

Tag fadet med kartofler ud og hæld løg og salvie ved. Sæt fadet i ovnen i endnu et kvarter.

Tryk indholdet af de bagte hvidløg ud og mos det med en gaffel. Bland det sammen med fløde og salt og peber.

Tag fadet ud af ovnen og mas kartoflerne med et eller andet tungt redskab. Jeg brugte støderen fra min granit-morter.

Hæld hvidløgsfløden over og riv parmesan hen over.

Sæt fadet tilbage i ovnen i 15-20 minutter, indtil overfladen er blevet gylden.

 

Skriv et svar