Det lyder meget fancy, men betyder i virkeligheden bare grillet kød. Hvilket det også er. Det er dog marineret først, hvilket giver god mening og smag.
Ingredienser:
1 flanksteak på ca. 1 kg
salt og peber
Marinade:
3/4 dl olivenolie
3/4 dl appelsinsaft
½ dl citronsaft
2 spsk kinesisk soya
½ bundt hakkede korianderblade
4 fed hakket hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk chilipulver
1 hakket jalapeno – eller anden chili, der ikke er alt for stærk
Puds kødet af for evt. sener og fedt. Drys med peber og salt.
Rør ingredienserne til marinaden sammen og kom den i en lynlåspose sammen med kødet og lad kødet marinere i mindst 2 timer – gerne det dobbelte.
Tag kødet ud, stryg overskydende marinade af og grill kødet på en varm grill – eller grillpande – i ca. 10-15 minutter i alt. Så er kødet rosa indeni. Sørg for at få nogle gode grillstriber på det.
Skær kødet på tværs af fibrene – det vil sige på tværs af de grillstriber, som ses på billedet.
Server det i tortillas (vi hælder nu mere til fladbrød, men det er jo en smagssag) med pico de gallo og salsa verde. Og en smule yoghurt ovenpå.