Indrømmet. Retten her er inspireret af svenske kødboller, men det skal ikke komme den til skade. Den er utrolig nem at lave og tager ikke så lang tid.
Ingredienser:
500 g hakket oksekød
3/4 dl rasp
1 dl mælk
1 æg
2 spsk dijonsennep
1 revet løg
salt og peber
olie til stegning
Til saucen:
1 hakket løg
en håndfuld svampe (jeg havde nogle østershatte, men alt kan bruges)
2 dl grønsagsbouillon
3 dl fløde
1 spsk kinesisk soya
1 tsk honning eller sirup
evt. salt og peber
evt. lidt jævning
Rør ingredienserne sammen til farsen, form den til bøffer (jeg lavede mine aflange, fordi jeg kunne) og steg dem i lidt olie på en stegepande.
Mens de steger, tager man en dyb stegepande til at lave sovsen i. Heri brunes løg og strimlede svampe.
Hæld bouillon på og lade det koge et par minutter. Hæld fløden på og lade det koge lidt igen. Kom soya og honning/sirup i og smag til med salt og peber. Hvis man synes, kan man jævne sovsen lidt, inden man kommer bøfferne i panden også.
Retten smager godt med pommes frites, men jeg ville også kunne finde på at give pasta til.