Svinekæber i rødvin

Jeg plejer tit at bruge øl, når jeg braiserer svinekæber, men man kunne jo bruge rødvin. Kæberne fik lov at trække i rødvinen i et døgn. De blev lilla af det, men smagen var fin.

Ingredienser:

10 svinekæber

salt og peber

olie til stegning

1 løg

1 gulerod

1 stilk bladselleri

1 porre

1 tomat

1 fed hvidløg

2 kvist timian

1 stilk rosmarin

5 salvieblade

½ flaske rødvin

1 l bouillon

1 spsk brun farin

evt. jævning

Puds svinekøberne af og læg dem i rødvinen i 24 timer. Man kan undlade det, hvis man ikke har tiden til det, men svinekæber er alligevel noget, der kræver planlægning, så hvorfor ikke.

Dryp kæberne af, og gem rødvinen. Brun kæberne i lidt olie i en gryde. Drys med salt og peber.

Når kæberne er brunet, tages de op og de snittede grønsager brunes i gryden.

Hæld rødvin og brun farin ved og kom kæberne tilbage i gryden sammen med krydderurterne.

Hæld nu bouillon over, læg låg på gryden og lad det simre i tre timer til kæberne er møre. Tag dem op og jævn evt. sovsen lidt. Kom kæber tilbage i sovsen og varm det hele igennem. Kan serveres med kartofler og bønner.

 

Skriv et svar