Når man har fyldt fryseren med lækkert kaninkød fra Langeliniegården, er det med at få det udnyttet bedst muligt og sommetider lade fantasien få lov til at spille lidt med. Jeg synes i hvert fald, det lykkedes meget godt denne gang.
Ingredienser:
400 g kaninkød – uden ben
400 g kartofler
6 skiver bacon
salt, peber
100 g frisk spinat
100 g champignons
1 dl tør hvidvin
2 dl hønsebouillon (hvis man ikke har kaninbouillon)
2 dl fløde
2 dl groftrevet parmesan
lidt citronsaft til tilsmagning
Skræl og kog kartoflerne. Skær kaninkødet i tern, krydr med salt og peber og brun det på en pande, der kan gå i ovnen. Tag det op, når det er brunet. Det skal ikke være gennemstegt – kun brunet.
Kom skivede champignons på panden. Drys lidt salt på og steg dem, indtil de har sluppet væden. Hæld hvidvin på, og lad det koge næsten væk, så alkoholen er fordampet.
Skyl og hak spinaten let. Kom spinaten på panden til champignonerne og lad den falde sammen.
Kom bouillon ved – jeg havde stadig noget kaninbouillon, jeg havde kogt, da jeg udbenede nogle af kaninerne, så det brugte jeg, men ellers er hønsebouillon helt fint.
Lad det koge lidt kraftigt i nogle minutter og tilsæt fløden og parmesanosten.
Rør det hele godt sammen, så osten smelter. Smag til med salt, peber og måske et par dråber citronsaft. Kom kødet tilbage i saucen.
Skær de kogte kartofler i skiver og læg dem øverst i panden.
Læg så baconskiverne aller øverst.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn indtil baconen er gylden. Det tager ca. 20 minutter.