Så leger vi med kartofler igen. Og med bacon og ost kan det jo kun blive en hyggelig leg.
Ingredienser:
400 g kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
30 g smør
1 æg
salt, peber og revet muskatnød
6 skiver bacon
50 g revet ost
Skræl og kog kartoflerne sammen med løg og hvidløg. Lav en kartoffelmos med smør og æg. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Læg baconskiverne omkring to metalringe af passende størrelse,
og bag dem i ovnen ved 180 grader, indtil de er næsten sprøde. De skal ikke være helt færdige, for de skal i ovnen igen senere. Tag dem forsigtigt af ringene.
Fyld baconringene halvt op med kartoffelmosen og læg lidt ost i, før resten af mosen kommes ovenpå og den sidste ost fordeles øverst.
Sæt rederne i ovnen ved 180 grader, indtil osten er smeltet og baconen gylden.
Det er på sin plads med en advarsel: De fylder utrolig meget i maven!