Kartoffelroulade

Kartoflen har mange ansigter. Jeg tror aldrig, jeg bliver færdig med at prøve alle de forskellige måder, den kan tilberedes på. Den her gang er jeg gået lidt mere avanceret til værks, for når man nu godt kan lide at lege lidt med maden, hvorfor så ikke?

Ingredienser:

ca. 1 kg kartofler

2 æg

½ dl mælk

salt og peber

Fyld:

100 g frisk spinat

4 tynde skiver kogt skinke

250 g ricotta

100 g soltørrede tomater

2 fed hvidløg

1 bdt purløg

Skræl kartoflerne og riv dem på det grove rivejern. Klem så meget væde ud, som muligt, og bland kartoflerne med æg, mælk og salt og peber.

Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og sørg for at lave en firkant uden huller i.

Sæt pladen i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter, indtil kartoflerne er gyldne.

Læg et stykke bagepapir og en anden plade over og vend bunden opad.

Hak soltørrede tomater og hvidløg fint – jeg brugte hakkemaskinen – og bland det med ricotta og purløg. Hak spinaten lidt i stykker.

Smør nu ricottablandingen på kartoffelbunden og læg skinkeskiver ovenpå.

Slut med at lægge spinaten øverst.

Rul rouladen sammen, evt. ved hjælp af bagepapiret, så den ikke går i stykker.

Jeg lavede min roulade i god tid, så jeg lagde den i køleskabet, indtil vi skulle spise den, og så skar jeg den ud i skiver,

som jeg lagde på en bageplade og dryppede en lille smule smeltet smør på, før jeg varmede dem i en 150 grader varm ovn i ca. 10 minutter.

 

Skriv et svar