Kanin fra Balkan

Jeg tror, en kok som Rick Stein har mit ønskejob. Tænk sig at rejse verden rundt og smage på al mulig mad og lære nyt om madlavning i forskellige kulturer. Og så oven i købet få penge for det. Jeg nøjes med at sluge alle afsnit af hans rejser og så en gang imellem lave nogle af de ting, han kommer forbi. Som denne kanin med løg, rødvin og tomater.

Ingredienser:

4 kanin-forlår

3 laurbærblade

4 spsk rød balsamico-eddike

salt, peber

Lidt olie til stegning

3 fed hvidløg, hakket

6 hele allehånde

1 stang kanel

1 dl rødvin

ca. 3 dl hønsebouillon

1 dåse flåede tomater, skåret lidt i stykker

1 tsk tørret oregano

10 – 12 små skalotteløg – pillede og hele

Start med at lægge kaninstykkerne i en skål med balsamico og laurbærblade. Sæt skålen i køleskabet i en times tid.

Drys kødet med salt og peber og brun det i en gryde, der kan gå i ovnen, hæld rødvin på og lad det koge det værste af alkoholen væk.

Læg så allehånde, kanel, hakket hvidløg, oregano og laurbærbladene fra marinaden i. Hæld de let hakkede tomater i, sammen med væden fra dåsen.

Hæld nu så meget bouillon ved, at det lige dækker kødet, læg låg på gryden og sæt den i ovnen ved 130 grader i et par timer. Når der er gået lidt under 1½ time, steges løgene i lidt olie, indtil de er blevet lidt brune.

Hæld løgene i retten og stil gryden tilbage i ovnen. Lad løgene koge med den sidste halve time.

Rick Stein foreslår ris eller orzo–pasta til, men vi fik et godt stykke brød til, og det virkede fremragende.

 

Skriv et svar