Enkelhed kan både være smuk og smage godt. Som denne tærte, der ikke kræver mange ingredienser, men som smager fantastisk – og ser lige sådan ud.
Ingredienser:
1 rulle færdig butterdej
6 mellemstore tomater
300 g mozzarella
salt og peber
lidt olie
frisk basilikum
evt. æg til pensling
Skær tomaterne i skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Dryp med lidt olie og drys med salt og peber
Bag tomaterne i ovnen ved 200 grader i ca 20 min., indtil de er bløde. Lad dem køle lidt af, så man kan håndtere dem.
Pak butterdejen ud. Rids en ca. 2 cm kant hele vejen rundt. Skær endelig ikke helt igennem. Skær mozzarellaen i skiver og læg den skiftevis med tomaterne på butterdejen, hele vejen inden for den ridsede kant. Dryp en lille smule olie på og drys med salt og peber. Pensl. kanden med sammenpisket æg og bag tærten ved 200 grader, indtil osten er smeltet og kanten er gylden. Drys til sidst med frisk basilikum.