Der er mange måder at forklæde grønsager på. Denne forklædning af blomkål gør ikke ligefrem grønsagen mere sund, men når der nu er tale om en af mine yndlingsting – ost på toppen og så i ovnen – så pyt!
Ingredienser:
1 blomkålshoved
50 g smør
50 g mel
½ l mælk
120 g revet cheddarost
1 tsk dijonsennep
salt og peber
revet muskatnød
Del blomkålshovedet i buketter
og kog dem i 5 – 6 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra og læg dem i et ovnfast fad.
Smelt smørret og rør melet ud i det. Rør mælken i lidt efter lidt og lad saucen koge i 5 minutter. Tilsæt 3/4 af osten og smag til med salt, peber, sennep og muskatnød.
Hæld saucen over blomkålsbuketterne i fadet og drys med resten af osten.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag det i ca 20, eller indtil saucen bobler og osten er gylden.