Blomkål i ostesauce

Der er mange måder at forklæde grønsager på. Denne forklædning af blomkål gør ikke ligefrem grønsagen mere sund, men når der nu er tale om en af mine yndlingsting – ost på toppen og så i ovnen –  så pyt!

Ingredienser:

1 blomkålshoved

50 g smør

50 g mel

½ l mælk

120 g revet cheddarost

1 tsk dijonsennep

salt og peber

revet muskatnød

Del blomkålshovedet i buketter

og kog dem i 5 – 6 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra og læg dem i et ovnfast fad.

Smelt smørret og rør melet ud i det. Rør mælken i lidt efter lidt og lad saucen koge i 5 minutter. Tilsæt 3/4 af osten og smag til med salt, peber, sennep og muskatnød.

Hæld saucen over blomkålsbuketterne i fadet og drys med resten af osten.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag det i ca 20, eller indtil saucen bobler og osten er gylden.

 

Skriv et svar