Nu har jeg igen fundet et tv-program med en fyr, der har mit drømmejob. Han hedder Gino D’Acampo og rejser rundt i Italien, smager på god mad og laver også selv mad undervejs. Jeg er faldet for hans Nutella-cheesecake, som er en utrolig syndig sag. – Men man kan jo nøjes med et lille stykke, eller…….
Opskriften er til en 16 cm springform, men en lille kage af denne slags rækker langt.
Ingredienser:
Bund:
150 g småkager – ligegyldigt hvilken slags.
75 g smør
Fyld:
350 g flødeost
25 g flormelis
200 g Nutella – eller andet hasselnødde/chokoladesmørelse
1 tsk vanilleekstrakt
1 spsk kakao
Topping:
100 g Nutella
1 tsk vanilleekstrakt
40 ml (næsten ½ dl) piskefløde
25 g hakkede ristede hasselnødder
Knus småkagerne, f.eks. i en foodprocessor. Smelt smørret og bland de to ting sammen. Hæld blandingen i springformen og fordel den jævnt ud over bunden. Tryk det godt ned. Sæt formen i køleskabet, mens fyldet laves.
Brug en håndmikser til at blande ingredienserne til fyldet. Når det er godt blandet, fyldes det i formen oven på bunden.
Fordel det godt og sæt formen i køleskabet i mindst 6 timer, så fyldet kan sætte sig.
Jeg fandt denne fløde, som jeg ikke kunne stå for – den er på 50% og derfor uartig!
Varm fløden op. Den skal ikke koge. Bland den med Nutella og vanilleekstrakt. Hæld den oven på kagen.
Fordel det jævnt og drys med hakkede, ristede hasselnødder. Lad kagen køle af en times tid i køleskabet.