Denne tærte er en fusionstærte. Jeg fusionerer lam og kanin for at give forskellig tekstur til tærtefyldet. Og med butterdej ovenpå, kan det vel ikke gå helt galt.
Det blev faktisk rigtig godt.
Ingredienser:
En rulle butterdej
500 g lammebryst (lyder af meget, men det meste var ribben)
2 kaninlår
4 tynde skiver mager bacon
1 porre
½ portobellosvamp
½ rød peberfrugt
1 strøget spsk mel
1 dl mælk – eller kogelage fra kødet
salt, peber
olie til stegning
æg til pensling
Start med kødet:
Læg det i en gryde, drys med salt og peber og dæk med vand. En smule af toppen fra porren kommes med i gryden.
Kog nu kødet ca. 1 – 1½ time. Det skal let kunne pilles af benene.
I mellemtiden svitses bacon og porre,
og portobellosvamp og rød peberfrugt kommes i.
Når kødet er afkølet nok til, at man kan håndtere det, pilles benene fra og kødet kommes i gryden til grønsagerne.
Drys en skefuld mel på, rør godt rundt og hæld 1 dl mælk eller kogelage i gryden. Rør det hele godt sammen. Hæld fyldet i en tærteform. Jeg lægger ikke butterdej i bunden, for den bliver utrolig blød og slasket og inderlig uinteressant at spise. Så hellere mere ovenpå.
Læg butterdejen som et låg over og lav et lille hul i midten, så dampen kan slippe ud. Her så jeg så mit snit til at bruge min nye “tærtefugl”. Og er der dej til overs, kan man jo forsøge sig udi dekorationskunst. Jeg tror nu ikke, det er her, min karriere ligger.
Pensl tærten med sammenpisket æg og bag den i 20-25 minutter ved 180 grader, indtil låget er gyldent og sprødt.