Rødvinsbraiseret osso buco

Det er sjovt, som det altid er osso buco, der ligger tilbage i fryseren, når resten af koen er spist. Måske det skyldes, at alt det andet føles nemmere at gå til, men det er jo faktisk ikke så svært eller krævende at lave osso buco. Det der kræves mest af, er tid.

Ingredienser:

2 skiver kalve- eller okseskank

50 g bacon i tern – jeg brugte min egen oksebacon

Lidt olie til stegning

2 dl rødvin

3 fed hvidløg

2 rødløg

4 dl oksebouillon

Evt. jævning til saucen

Lav et par snit i kanten rundt om de to stykker skank, så de ikke trækker sig sammen under stegningen.

Brun dem i lidt olie på en pande, der kan lægges låg på. Tag dem op på en tallerken.

Snit løg og hvidløg,

og svits det på den samme pande sammen med baconternene.

Hæld rødvin på og lad alkoholen koge væk. Hæld bouillon ved, rør alt sammen og læg osso bucoerne tilbage på panden.

Læg låget på, og lad det stå for svag varme i 2 – 3 gerne 4 timer. Vend kødet på halvvejen.

Jeg tager altid kødet op og piller ben og sener fra, inden jeg serverer det. Så er det meget nemmere at spise. Kødet lægger jeg tilbage i saucen.

Vi fik svamperisotto til.

Jeg skal hilse og sige, at to personer ikke kunne spise det hele. Det var så intenst, at en enkelt portion var nok til, at man var stopmæt.

 

Skriv et svar