Når man nu gerne vil lave en ret med en lille snært af thailandsk smag og skal bruge en rød curry-paste, ja så køber man ikke noget af det stads, man kan få på glas. Nej, man laver den da selv. Uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Og det er så nemt, at det næsten er utroligt.
Ingredienser:
3 røde chilier
3 skalotteløg
3 fed hvidløg
1 spsk hakket ingefær
1 spsk let knust citrongræs
4 – 5 kaffir limeblade (jeg havde kun nogle tørrede, men de duede fint)
1 spsk fish sauce
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt gurkemeje
1 spsk olie
Saft af ½ lime
1 spsk koncentreret tomatpure
Løgene skal pilles og ingefæren skrælles. Og så skal citrongræsset have et ordentligt gok, så man kan komme ind til det, der smager af noget.
Det hele skæres i mindre stykker – behold kernerne i chilierne – og puttes i en blender, foodprocessor eller et andet hakke-apparat sammen med resten af ingredienserne, og så maser man det med fuld smadder, indtil det er en helt jævn pasta.
Det er da næsten lige så nemt som at købe det på glas. Og så smager det friskt.