Thai-kødboller i rød curry kokossauce

Kødboller er en ting, som findes over hele verden i forskellige udformninger. Næsten hvert land har sin variant. Jeg ved nu ikke, om man ville kunne finde den her i Thailand, men det smager godt og har da lidt eksotisk over sig.

Ingredienser:

Kødboller:

500 g hakket kød (jeg brugte halv ko og halv gris)

1 æg

2 dl rasp

Den hakkede top af 4 forårsløg

3 fed knust hvidløg

1 spsk revet ingefær

1 spsk kinesisk soya

1 spsk rød curry paste

1 tsk salt

1 tsk friskkværnet peber

Saucen:

1 spsk olie til stegning

½ rød peberfrugt

½ løg

1 spsk revet ingefær

1 spsk rød curry paste

1 dåse kokosmælk

1 spsk kinesisk soya

Bland alle ingredienserne til kødbollerne.

Rør eller ælt det hele sammen og stil det i køleskabet i en halv times tid, så smagen kan udvikle sig og raspen bliver blød.

Skær løg og peberfrugt i strimler og steg det en lille smule på en pande, der kan rumme både kødboller og sauce.

Kom ingefær og curry paste i og rør det ud, inden kokosmælken hældes i. Kom soya i.

Lad saucen småkoge mens kødbollerne steges på en anden pande.

Når kødbollerne er stegt, lægges de over i saucen og koger med et par minutter.

Kan serveres med ris eller nudler.

 

Skriv et svar