Her har vi endnu et tørre-eksperiment. Og nu skal jeg nok snart holde op med at skrive om det. Her har jeg kigget til Spanien og forsøgt mig med Lomo, som er sprængt og tørret svinefilet.
Ingredienser:
Et stykke svinekam uden svær og ben (800 g)
20 g salt (evt nitrit-)
20 g farin
1 spsk fennikelfrø
1 spsk hel sort peber
1 spsk paprika
½ tsk chilipulver
Hvis man har købt et stykke svinekam med svær, starter man med at skære den af.
Så rister man hel peber og fennikelfrø på en pande, indtil det dufter rigtig krydret.
Kom krydderierne i en morter og stød dem.
Bland dem med de andre krydderier,
og rul kødet heri. Sørg for, at alle sprækker i kødet er dækket.
Kom kødet i en frysepose eller vakuumpak det. Læg det i køleskabet i 14 dage. Hvis det er vakuumpakket, skal det bare ligge, men hvis det er i en frysepose, skal det vendes hver dag.
Efter de 14 dage tages kødet ud af posen og skylles.
Tør det godt af og læg det i en dryage-pose. Hvis man har plads, kan man hænge det op i køleskabet i stedet for, men da det skal ligge ret længe, foretrækker jeg posen – så kommer der heller ikke bakterier ind.
Posen lægges på en rist i køleskabet, og man vejer den før og så igen en gang om ugen, indtil den har tabt 30% af sin oprindelige vægt. I det her tilfælde tog det ca. 4 uger.
Så kan man pakke det ud og se, om processen er lykkedes. Det var den i hvert fald her.
Og der kunne skæres de fineste tynde skiver til en gang tapas eller som topping på en pizza.