I stedet for at lave en tærtedej har jeg lavet tærtebunden af revne kartofler. Det virkede faktisk helt fint. Fyldet er bare et forslag. Jeg lavede en grønsagstærte, men man kan selvfølgelig komme lige præcis det fyld i, man har lyst til.
Ingredienser:
Tærtebund:
600 g kartofler
2 æg
salt og peber
Tærtefyld:
1 porre
1 portobellosvamp
1 rød peberfrugt
5 hvide asparges
toppen af en bundt forårsløg
olie til stegning
6 æg
salt
1 tsk muskat
1 tsk dijonsennep
2 spsk revet parmesan
Kartoflerne rives på et groft rivejern. Alt vandet vrides ud af de revne kartofler. Så blander man dem med de to sammenpiskede æg og krydrer med salt og peber.
En springform på ca. 20 cm smøres godt – eller beklædes med bagepapir, og så fordeler man ellers de revne kartofler – sørg for, at bunden er helt dækket, og at det går et stykke op ad siderne.
Bunden bages i en 180 grader varm ovn i ca. 20 min.
Imens skæres grønsagerne til fyldet i passende stykker og steges på en pande i lidt olie.
Når bunden har bagt i 20 minutter, tages den ud og fyldet kommes på.
Æggene piskes sammen med sennep, muskat, salt og parmesan og hældes over.
Tærten bages nu i 30-40 minutter, indtil æggemassen er stivnet.
Tærten tages ud af formen. Hvis man har smurt den bedre, end jeg havde, skulle det ikke være noget problem, men jeg fik den da ud.
Hvis man så er heldig, er (noget af) kartoffelbunden blevet sprød.