Jeg skulle lave hjemmelavet remoulade, og jeg havde fået købt for mange agurker. Da vi ikke er ret store fans af agurker i deres oprindelige form – vi synes, der er ualmindeligt kedelige, så fandt jeg på at lave saltagurker. Det er lidt lige som syltede agurker – bare uden alt sukkeret.
Ingredienser:
½ kg agurker – jeg havde købt de krumme, som er lige så gode som alle andre – og billigere
1 l vand
50 gr groft salt – gerne havsalt
1 tsk hele peberkorn – jeg brugte røde
1 lang peber
1 tsk eddike
2 fed hvidløg
1 stilk esdragon
Vask agurkerne og skær dem i skiver. Put dem i et rent, skoldet glas sammen med hvidløg og esdragon.
Kog vand med salt og krydderier. Kom eddiken i og lad lagen køle af, til den kun er lun.
Når lagen er kølet af, hældes den over agurkerne. Sæt låg på og stil glasset på en tallerken ved stuetemperatur i to dage. Luk tryk ud af glasset en gang om dagen.
Sæt herefter glasset et køligt sted. Agurkerne skal trække et par uger, før smagen har udviklet sig.