Jeg viger normalt tilbage, når jeg ser opskrifter, hvor der skal bruges Marsala, for i vores mund er det lidt for sødt, men man skal ikke være bange for at prøve noget nyt, så nu skulle det være – og det er jo hverken en halv eller en hel flaske, der skal i. Resultatet var rigtig godt, så nu tør jeg godt bruge det en anden gang.
Ingredienser:
4 små svinekoteletter
olie til stegning
1 portobellosvamp (eller 4 små champignons)
4 tynde skiver bacon
1 dl hønsebouillon
½ dl Marsala vin
salt og peber
evt. lidt maizena til jævning
½ dl revet mozzarella eller cheddar (jeg brugte halvt af hvert)
½ dl revet parmesan
2 tyndt snittede forårsløg
Drys koteletterne med salt og peber og brun dem på begge sider. De skal ikke være gennemstegte, for de skal i ovnen bagefter. Læg dem i et ovnfast fad.
Brun champignons eller portobello.
Og brun også bacon. Her var jeg lidt dum – for det havde været noget nemmere at stege bacon i hele skiver og så skære det i stykker bagefter, i stedet for at skulle stå og vende alle disse små stykker.
Kog panden af med Marsala og bouillon og smag til med salt og peber. Hvis det er meget tyndt, kan det jævnes lidt.
Hæld sovsen over koteletterne og læg champignons og bacon ovenpå.
Øverst lægges de to slags revet ost og de snittede forårsløg.
Fadet sættes i en 200 grader varm ovn i 15 – 20 minutter.