Dengang jeg havde husgerning (det hed det den gang) i skolen, lærte vi at lave omelet ved, at man piskede æggehviderne stive for sig og blandede dem i, inden man stegte omeletten. Jeg har aldrig praktiseret det, men altid bare pisket æggene let sammen – både blomme og hvide. Men hvorfor ikke prøve den fluffy udgave?
Ingredienser:
5 æg
salt og peber
50 g revet cheddar
3 – 4 soltørrede tomater
Lidt smør til stegning
Tilbehør:
6 skiver bacon – stegt
2 – 3 champignons i skiver – stegt
Hakket purløg
Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive – jeg kunne ikke dy mig, men skulle lige prøve, om man kunne vende skålen på hovedet, uden der skete noget. – Det kunne man!
Skær de soltørrede tomater i stykker og rør dem sammen med æggeblommerne. Kom osten i også. Bland forsigtigt de piskede hvider i lidt efter lidt. Pas på ikke at røre luften ud af det. Smelt smørret på en stegepande.
Hæld omelet-massen ud på panden og fordel den over det hele.
Læg låg på og lad omeletten stivne ved mellem varme. Det er svært at sætte tid på, men det tager længere tid, end en omelet, der ikke er med piskede æggehvider.
Når omeletten er stivnet, pyntes med bacon, ristede champignons og hakket purløg.
Den er (ikke så underligt) noget mere luftig, en de omeletter, jeg plejer at lave. Og smager fortrinligt.