Nu er det efterår, og så dukker der svineskanke op i kølediskene. Det er et dejligt stykke af grisen med en masse smag, men det kræver kærlighed og tid for at komme til sin ret. Man kan nøjes med at stege skanken, men jeg gik et skridt videre og sprængte den først, for at give endnu mere smag.
Ingredienser:
1 svineskank
Saltlage som til rullepølse
En gulerod og et lille løg
Et par laurbærblade
Rids sværen på skanken.
Kog saltlagen op og køl den helt af, før skanken lægges i. Sørg for, at kødet er helt dækket.
Lad skanken salte i 2 dage i køleskab. Tag den op af saltlagen og skyl den i koldt vand.
Sæt skanken på højkant i et ovnfast fad. Rids evt. sværen endnu finere.
Hæld lidt vand i bunden sammen med laurbærblade og snittede gulerødder og løg.
Sæt fadet i en 160 g varm ovn – ikke varmluft. Lad skanken stege i 3 – 4 timer. Hold øje med, at der er væde i fadet – hæld lidt vand i, hvis der skal være noget at lave sovs af.
Hæld væden fra skanken og sæt den under grillen, så sværen kan blive sprød. Vend den undervejs, så sværen bliver sprød hele vejen rundt, og hold godt øje med, at den ikke brænder på.