Noget af det skønne ved at få et helt lam i fryseren er, at man kan gå og tænke på, hvad man skal bruge de forskellige udskæringer til. Så plasker jeg også lidt rundt på internettet og finder nogle sjove anvendelsesmuligheder. Og sennep og timian passer helt fint til lam.
Ingredienser:
1 lammefilet i skiver
Olie til stegning
Marinade:
3 spsk olie
2 spsk citronsaft
bladene fra en stor kvist frisk timian
1/4 tsk friskkværnet peber
1/4 tsk groft salt
3 hakkede fed hvidløg
Sauce:
2½ dl hvidvin
½ dl dijonsennep
1 hakket fed hvidløg
4 kviste frisk timian
Bland tingene til marinaden sammen og bland det godt med kødet. Lad det trække i en times tid.
Brun kødet i olien og tag det op på en tallerken.
Kog panden af med hvidvin og rør sennep, timian og hakket hvidløg i. Lad det koge lidt ind i et par minutter og læg så kødet tilbage og varm det igennem.
Retten kan fint serveres med ekstra sprøde kartoffelbåde.