Igen en variant til brunch-samlingen. Sommetider får vi et æg, som er stegt i et hul i en skive toastbrød, men denne gang tog jeg skridtet fuldt ud og lavede en omelet i brødet.
Ingredienser:
2 skiver toastbrød
2 æg
1 lille tomat
½ peberfrugt
2 forårsløg
evt. en lille chili
lidt smør til stegning
Evt. et par skiver bacon til servering, hvis man synes
Skær alle grønsagerne ud i små tern. Varm smørret op på en pande, der er stor nok til to skiver toastbrød ved siden af hinanden, og steg grønsagerne, indtil de er møre.
Skær det meste af brødet ud, så der faktisk kun er skorpen tilbage.
Del grønsagerne i to lige store dele og læg brødskorperne udenom.
Pisk de to æg sammen og fyld langsomt og forsigtigt ægget ned i hullerne.
Sørg for, at ægget siver helt ned mellem grønsagerne. Når ægget er næsten stivnet, lægges indmaden fra brødet ovenpå og trykkes en lille smule ned.
Så vender man forsigtigt skiverne rundt og steger dem på den anden side, indtil de er sprøde i bunden.
Hvis man har lyst, kan man servere et par skiver bacon til.