Jeg har længe gerne villet prøve at lave tun tataki. Det kræver en rigtig god kvalitet frisk tunfisk, for retten er nærmest rå. Jeg havde fundet sådan et stykke tun, så nu var det om at prøve det. Der skulle have været brugt både hvide og sorte sesamfrø, men jeg havde kun sorte. Det gik også helt fint.
Ingredienser:
150 g frisk tunfisk
2 spsk kinesisk soya
2 spsk ponzu – citronsaft kan bruges
½ tsk sesamolie
1 spsk hvide sesamfrø
1 spsk sorte sesamfrø
1 spsk olie til stegning
Mayo-dip:
2 spsk mayonnaise
1 tsk knust chili
1 revet fed hvidløg
salg og peber
Når nu fisken skal spises næsten rå, foretrækker jeg at den har været frosset ned i mindst 48 timer for at udrydde evt. parasitter. Så jeg startede med at tage fisken og tø den op.
Sesamfrøene lægges på en flad tallerken og i en dyb tallerken røres de andre ingredienser sammen.
Så dyppes tunfisken først i marinaden og så i sesamfrøene.
Hvorefter den steges ved god varme ca 45 sekunder på hver side. Mit stykke var så tykt, at jeg stegte det på alle fire sider.
Så skæres fisken i tynde skiver og serveres med dippen, som man i mellemtiden har rørt sammen.