I asien er de øjensynligt meget glade for svinebryst. Jeg havde et stykke ribbensteg liggende, som jeg egentlig ville have brugt til bacon, men det er for varmt til at koldrøge, så det blev brugt her i stedet for. Det var temmelig magert, så det var faktisk helt perfekt.
Ingredienser:
1 stykke magert svinebryst ca 500 g
1 spsk olie til stegning
5 fed hvidløg
2 chili
1 tsk sukker
1 spsk fish sauce
2 spsk oister sauce
1 spsk lys syoasauce
2 spsk sød soyasauce
1 stor håndfuld thai basilikum
150 g nudler
1 rød og en grøn peberfrugt
mere olie til stegning
Skær svinebrystet ud i mundrette stykker.
Varm olien op i en pande eller wok og steg skivet hvidløg og chili.
Kom kødet ved, bland godt og lad det stege i ca. 5 minutter.
Bland alle saucerne sammen med sukker og hæld det over.
Lad det simre, indtil kødet er mørt. Hæld så basilikum i wokken og lad det simre, indtil basilikummen er faldet sammen.
Kog nudlerne (de skal som regel kun trække i kogende vand i 5 min.) Skær peberfrugterne i strimler og steg dem på en pande i olien.
Kom til sidst de kogte nudler i panden til peberfrugterne og bland godt.
Og så serveres det sammen med kødet.