Jeg havde fået købt alt for mange tomater, da jeg skulle lave tomatvand og confiterede tomater, så hvad kunne jeg stille op. Lave tomatketchup af resterne selvfølgelig!
Ingredienser:
1 kg tomater (jeg havde flere forskellige slags, men flest cherrytomater)
4 løg
2 fed hvidløg
100 g rørsukker
4 spsk brun farin eller mørk sirup
1 dl hvidvinseddike
2 tsk salt
½ tsk peber
Hvis man vil, kan man putte lidt stødte nelliker og evt. lidt kanel i, men jeg foretrækker den rene tomatsmag
Vask tomaterne og skær dem over.
Skær løg og hvidløg i mindre stykker og kom alt i en gryde.
Bring gryden i kog, og lad det simre i en times tid med låg på – til alt er kogt godt og grundigt ud. Hæld grydens indhold i blenderen og start den. Kør, indtil at er findelt, og hæld det så tilbage i gryden.
Hvis ketchuppen er for tynd, kan den koges lidt uden låg, så noget af vandet fordamper. Smag på den, om den mangler salt, sukker eller noget helt tredie, og hæld den på rene, skoldede flasker, som lukkes med det samme.