Mørbrad er og bliver min “goto”, hvis jeg er i tvivl om, hvad vi skal have at spise, eller måske har glemt at tage kød op af fryseren. Det er hurtigt at tø op, og den største udfordring er, hvad skal man gøre ved det. Her er nu en af de opskrifter, der kræver noget marineringstid, så det er ikke en, man lige laver, når man kommer styrtende ind af døren efter arbejdstid.
Ingredienser:
1 svinemørbrad
2 fed hvidløg
1 tsk stødt koriander
2 spsk brun farin
1 spsk fish sauce
2 spsk kinesisk soya
1 spsk oyster sauce
½ tsk stødt peber
lidt olie til stegning
Afpuds mørbraden og skær den ud i aflange stykker. De skal gerne kunne foldes sammen, når de sættes på spyddene.
Bland alle andre ingredienser til en marinade – husk at få sukkeret helt opløst. Læg kødet i en plastikpose – evt. med lynlås, hæld marinaden over, luk posen og masser det hele godt.
Læg posen i køleskabet mindst 2 timer, og gerne mere. Find nu nogle træspyd og sæt kødet på. Der blev 4 spyd ud af min mørbrad.
Varm en grillpande op – hvis man har lyst, kan man grille på en rigtig grill, men jeg syntes, det var for koldt udenfor, så jeg valgte at blive inde.
Pensl spyddene med lidt olie og steg dem på alle sider, indtil kødet er gyldent udenpå, og ikke råt, men stadig saftigt indeni.
Man kan med fordel servere stegte ris til.