Pølse- oste – svampe-strudel

Når jeg hører ordet “strudel”, så tænker jeg straks på en tysk apfelstrudel, men denne her er altså ikke hverken kage eller dessert. Tværtimod er den velegnet til en let middagsret, evt. med en salat til.

Ingredienser:

1 rulle færdig butterdej (jeg har stadig ikke prøvet at lave den selv)

3 italienske salsicce-pølser (skindet pilles af)

1 skalotteløg

2 fed hvidløg

4-5 champignons i skiver

1 dl revet gouda eller emmeltaler

1 dl revet cheddar

en stor håndfuld frisk spinat

olie til stegning

sammenpisket æg til pensling

Start med at gøre fyldet klar.

Olien varmes op og hakket skalotteløg og hvidløg steger, til løgene er klare. Så hældes champignonerne i og steger med, Pølsekødet brækkes fra hinanden og smuldres i panden. Det hele steger i ca. 10 minutter, mens man hele tiden nedbryder kødet, så der ikke er for store stykker..

Dejen rulles ud på bordet og emmental eller goudaost fordeles i en stribe på midten.

Så lægges spinatbladene på, og kødblandingen fordeles ovenpå.

Til sidst lægges cheddarosten øverst,

og der skæres revner i dejen fra yderkanten og ind til fyldet.

Dejstrimlerne foldes ind over fyldet,

og hele herligheden pensles med sammenpisket æg, inden den bages på bagepapir i en 180 grader varm ovn, indtil den er fin og gylden.

Vi spiste den med en portion coleslaw til.

 

 

 

Skriv et svar