Southern fried chicken

Navnet må komme fra krydderierne, for kyllingen var pæredansk og vokset op på en gård et par kilometer herfra. Jeg skar lår og vinger af til denne ret, og så kan man jo bruge brystet til noget andet.

Ingredienser:

Over- og underlår og vinger fra en kylling

1 tsk salt

2 dl hvedemel

2 spsk røget paprika

1 spsk hvidløgspulver

1 spsk løgpulver

2 tsk tørret oregano

½ tsk chilipulver

1 tsk stødt sort peber

2 tsk salt

2 æg til panering

et par liter olie til stegning

Læg kyllingen i en gryde med vand og en tsk salt.

Bring gryden i kog, og lade kyllingen simre i 5 minutter. Sluk for gryden og lad kyllingen trække i vandet i 10 minutter. Denne foranstaltning skal sikre, at kyllingen bliver helt gennemstegt uden at blive sort, når man steger den.

Tag kyllingen op og lad den køle af.

Bland mel og krydderier godt sammen og pisk æggene sammen.

Dyp nu først kyllingestykkerne i mel, – sørg for, at de er helt dækket.

Dyp dem så i sammenpisket æg og tril dem i melet igen.

Varm olien op til 180 grader i en frituregryde eller lignende og steg kyllingestykkerne heri, indtil de er gyldne og sprøde. Jeg måtte stege dem ad to gange, for ellers kunne de ikke være i gryden.

 

 

 

 

 

Skriv et svar