Jeg har købt nogle små djævelsk stærke cayenne-chilier. De er så stærke, at jeg ikke vil bruge dem, som jeg normalt bruger chili, fordi hvis man nu kommer til at tygge på et enkelt stykke, bedøves alle ens smagsløg, og man kan ikke smage andet. Så jeg lavede en chilisauce. Her er de helt findelte og indgår i en helhed. Smart – ikke?
Ingredienser:
1 mango
3 cayenne-chili
2 lange røde chili
et stykke frisk ingefær (ca 2 cm)
2 fed hvidløg
1 dl vineddike
½ tsk salt
saft at en lime
½ tsk peber
Mangoen skrælles, stenen fjernes og kødet kommes i en blender sammen med den skrællede ingefær, chili i mindre stykker (med kerner) og resten af ingredienserne.
Det hele blendes, indtil det er en jævn, flydende masse, som så hældes i en lille gryde.
Gryden varmes op, og saucen skal lige simre i 5 minutter, før den hældes på rene, skoldede glas eller flasker, som lukkes til med det samme.