Hvis man en dag ikke rigtig ved, hvad man skal finde på, og ikke har fået købt ind, så er den her pastaret det helt rigtige. Der skal kun bruges nogle få ingredienser, man som regel har på lager. Der er ikke sparet på smagen, og så kan man være politisk korrekt med en kødløs dag.
Ingredienser:
1 spsk olie til stegning
4 hakkede fed hvidløg
4 hakkede ansjosfileter
1 dåse flåede tomater skåret i mindre stykker
1 dl sorte oliven, udstenede og skåret i skiver
½ dl kapers
½ tsk chiliflager
Salt efter smag
Spaghetti
Revet parmesan
Varm olien på en pande og steg hvidløg og ansjoser i nogle minutter.
Hæld tomaterne på panden sammen med væden fra dåsen og lad det koge lidt ind.
Kom til sidst chiliflager, oliven og kapers i og varm det hele godt igennem. Smag til med salt, hvis det er nødvendigt – ansjoserne giver en del salt.
Vend saucen sammen med den kogte spaghetti og server med revet parmesan.