Vi er tilbage med surimi, som jeg stadig har i rå mængder i fryseren. Det er jo i virkeligheden fisk, som skal illudere krabbekød, så hvorfor ikke behandle det som fisk? Jeg puttede dog lidt torsk i for en sikkerheds skyld. Resultatet blev meget vellykket.
Ingredienser:
200 g benfri torskeryg
450 g surimi
2 skiver toastbrød uden skorpe
2 dl mælk
1 revet løg
1 æg
1 tsk tørret dild
salt, peber efter smag
evt. en spsk mel, hvis farsen er meget blød.
Olie til stegning
Læg brødet i blød i mælken. Kom al fisken i en food-processor
og hak det til ukendelighed. Knug mælken ud af brødet. Kom det i food-processoren sammen med de andre ingredienser og rør farsen godt sammen. Smag på farsen, om krydringen er ok.
Steg frikadellerne i olie, indtil de er gyldne og gennemstegte. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for blød. Ellers er det umuligt at vende frikadellerne, uden de går i stykker.