Oksemignon i rødvinssvampesauce

Den sidste ende af oksemørbraden skærer jeg tit ud i tyndere bøffer, såkaldte filet mignons. De går helt fint til denne ret med rødvins- og svampesovs.

Ingredienser:

Lidt olie til stegning

6 – 8 små oksemørbradbøffer. Ca. halv tykkelse af tournedos

2 portobellosvampe – eller samme mængde champignons

½ løg i skiver

3 stængler frisk timian

1 dl rødvin

2 dl oksefond

1 dl fløde

salt og peber efter smag

evt. madkulør, hvis man synes

Varm olien op i en pande med høje sider. Drys salt og peber på bøfferne og brun dem kort og tag dem op igen.

Steg nu skivede løg og champignons i mindre stykker.

Hæld rødvinen på og lad det meste koge væk, før fond og fløde kommes på sammen med timian, og saucen koger til den ønskede tykkelse

Læg bøfferne i saucen og lad dem kort varme med.

Server evt. med bagt kartoffelmos.

Skriv et svar