Det startede faktisk med, at jeg så en bøtte ricotta, som var sat ned på grund af kort holdbarhed. Så kom jeg til at tænke på ravioli med spinat- og ricottafyld. Da jeg så kom hjem, blev der blandet lidt mere i fyldet og lavet en sovs til. – Men jeg reddede da ricottaen!
Ingredienser:
3 rå italienske pølser – salsiccia
4 champignons
50 g frisk spinat
1 spsk olie
150 g ricotta
25 g revet parmesan
Æg til pensling (man kan også bare bruge lidt vand)
Sovs:
100 g bacontern
5 soltørrede tomater
2 forårsløg
1 fed hvidløg
100 g ricotta
1 dl hønsefond
1½ dl fløde
50 g frisk spinat
Revet parmesan til servering
Til fyldet pilles kødet ud af pølserne og det ristes i olien sammen med hakkede champignons.
Kom spinaten i og steg, indtil den er faldet sammen. Lad fyldet køle af.
Når det er kølet af, blandes det med ricotta og parmesan og findeles i foodprocessoren. Herefter kommes fyldet i en sprøjtepose og lægges i køleskabet, indtil det skal bruges.
Pastaen rulles ud til tynde plader. På en plade sprøjtes nu toppe af fyldet. Der pensles mellem fyldet med sammenpisket æg eller vand.
Læg så en anden plade ovenpå. Tryk sammen om fyldet, og sørg for, at der ikke kommer luft med ind.
Skær dejen ud i firkanter, som lægges på et stykke pergamentpapir drysset med lidt mel. Her kan de ligge og tørre lidt, mens man laver sovsen.
Rist bacon på en pande. Tilsæt snittet forårsløg og strimlede soltørrede tomater.
Rør ricotta og spinat i og kom hønsefond og fløde ved. Lad det koge, indtil sovsen tykner en smule.
Kog pastaen i 2 – 5 minutter, alt efter hvor “al dente” man vil have den og server med sovsen. Husk den revne parmesan til at drysse på.