Svinebryst i chili

Jeg havde købt et stykke rigtig magert svinebryst, og jeg synes ikke altid, man behøver at lave ribbenssteg. Der er så mange andre muligheder, blandt andet denne her, hvor kødet har fået lov at braisere med chili. Den er ikke voldsomt stærk på grund af de chilier, jeg har brugt, men munden keder sig ikke.

Ingredienser:

1 tørret ancho chili

1 tørret chipotle chili

1 tørret guajillo chili

1 tørret pasilla chili

½ l kogende vand

1 kg svinebryst uden svær, skåret i ca 5 x 8 cm stykker

lidt olie

1 spsk smør

3 fed hvidløg

1 tsk stødt spidskommen

2 laurbærblade

et par strimler appelsinskal (kan udelades)

salt

 

Start med at brække stænglen af chilierne og drysse frøene ud. Læg så chilierne i blød i det kogende vand.

Varm olie og smør i en gryde, og steg kødstykkerne heri.

Steg kødet på alle sider, indtil det er gyldent. Det tager ca. ½ time i alt.

Tag nu chilierne op af vandet – men gem endelig vandet. Hak chilierne groft og put dem i en blender sammen med hvidløg, spidskommen og chilivand.

Blend det hele til en flydende masse, som hældes over kødet. Læg laurbærblade og appelsinskal i. Dæmp varmen og lad det hele braisere i 1½ – 2 timer, indtil kødet er meget mørt og sovsen er blevet lidt tykkere.

Smag til med salt og server med ris.

 

 

Skriv et svar