I den kolde tid er det hyggeligt med en gryde, der står og simrer, og man kan gå og mærke duften og glæde sig til det, der kommer ud af det. Okse short ribs, eller tværreb om man vil er et stykke af koen, som skal have kærlig og langsom behandling. Så bliver det allerbedst, og kødet falder af benene.
Ingredienser:
Ca. 1 kg okse short ribs
salt og peber
Lidt hvedemel
50 g bacon i tern
2 spsk olie til stegning
1 hakket rødløg
1 hakket skalotteløg
2 fintsnittede gulerødder
2 dl rødvin
2 dl oksebouillon
2 stilke timian
2 stilke rosmarin
Baconen ristes uden fedtstof i den gryde, retten skal laves i, indtil det er næsten sprødt. Så tages det op og stilles til side.
Lad det afsmeltede baconfedt blive i gryden og hæld en smule olie i og varm det op.
Drys kødet med salt og peber og vend det i mel.
Brun stykkerne på alle sider i gryden op tag det op.
Hæld resten af olien i gryden og steg nu de hakkede løg og gulerødder i et par minutter.
Hæld rødvinen ved og lad det koge op, så alkoholen damper af. Hæld nu bouillon i og læg kødet tilbage sammen med timian og rosmarin. Drys til sidst baconstykkerne over.
Læg låg på og dæmp varmen så det lige simrer. Lad nu gryden simre i 2½ time under låg.
Lad retten stå i 15 minutter og samle sig, så man forsigtigt kan skumme det fedt af, som har samlet sig øverst i gryden.Hvis ikke man gør det, bliver retten for fed, synes jeg.
Kartoffelmos passer fint til, for så kan man rigtig få glæde af den dejlige sky, der er ved kødet.