Jeg er glad for tacos i alle afskygninger. Den følelse af at fylde en pandekage med lige, hvad man har lyst til, folde den sammen og så – haps. Det er dejligt. I dag kommer der fisk i. Alle slags fisk kan bruges, så jeg vil ikke foreslå en bestemt slags.
Ingredienser:
En pakke små tortillas (man kan også lave dem selv, hvis man vil)
Ca. 3-400 g hvid fisk (man kan også bruge laks, har jeg hørt, men ikke prøvet – endnu)
1 tsk chilipulver
1 tsk stødt spidskommen
lidt salt
olie til stegning
Saucen:
2 spsk creme fraiche
3 spsk mayonnaise
1 spsk mælk (til at fortynde lidt)
½ – 1 tsk sambal oelek eller lignende stærk ting
1 fed revet hvidløg
½ tsk stødt spidskommen
Fyld:
Revet rødkål
Hakket løg
Avocado i skiver
Revet ost
Tomatbåde
Fisken krydres med salt, chili og spidskommen.
Herefter steges den i varm olie på en pande, indtil den er gennemstegt – ca. et par minutter på hver side. Det kommer an på tykkelsen.
Fyldet forberedes og saucen røres sammen.
Tortillaerne varmes og fyldes med et stykke fisk, grønsager og ost, og så hældes der lidt af saucen over, før man kan sætte tænderne i dem.